650x433 (6).png (347 KB)
Taşlama Makinesi ile Çalışırken Kazaları Önleme İpuçları

Taşlama Makinesi ile Çalışırken Kazaları Önleme İpuçları

Sanayi sektörü başta olmak üzere taşlama makinesi, birbirinden farklı alanlarda kullanılan bir ekipmandır. Taşlama işlemleri amacıyla kullanılan, çoğunlukla imalat sürecinin son aşamasında faaliyet gösteren elektrikli taşlama makinesi, farklı markalar tarafından üretilen seçeneklere sahiptir. Bununla birlikte ürünler arasında çeşitli özelliklere sahip modeller bulunur.

Spiral taşlama makinesi, imalatın son aşamasında ürünlerin daha pürüzsüz hale gelmesi konusunda önemli bir rol oynar. Fakat bu aşamada taşlama makinesi kullanımı esnasında dikkatli olunması gerektiğini söylemek gerekir. Bu konuda yeterince bilgi ya da tecrübe sahibi olmayan kişiler tarafından kullanılan profesyonel taşlama makinesi, hayati tehlikeye yol açabilecek kazaları beraberinde getirebilir.

Taşlama Makinesi Çeşitleri Nelerdir?

Farklı amaçlar doğrultusunda kullanıldıkları için Taşlama makinesi çeşitleri özellikleri değişir. Çeşitli sektörlerde en çok kullanılan taşlama makinesi çeşitleri şu şekildedir:

Avuç taşlama makinesi, güçlü motoru ve değiştirilebilir taşlama disklerinden oluşur. Avuç içerisine rahatça oturacak, ergonomik bir tasarıma sahip olduğu için bu isimle anılır. Devirsiz, devir ayarlı, profesyonel ve akülü olmak üzere farklı çeşitlere sahiptir. Stanley taşlama makinesi modellerinin pek çoğu avuç taşlama makinesi modelleridir.

Büyük taşlama makinesi, profesyonel kullanım için tercih edilir. Sert malzemelerin kesilmesi, zımpara veya bileyleme için tercih edilen 2200 W taşlama makinesi gibi modeller büyük taşlama makinesi olarak değerlendirilir.

Dewalt taşlama makinesi modelleri arasında da bulunan ve farklı güçler ile üretilen kalıpçı taşlama makinesi üretimin son aşamasında kullanılır. Tipik olarak endüstriyel amaçlı kullanıma sahip olan bu makineler içerisinde 750 W taşlama makinesi gibi farklı seçenekler bulunur. Ulaşımı en zor alanlarda bile pratik bir kullanım sunmaya devam eder.

Taşlama makinası çeşitlerinin devirleri dolayısıyla çalışma güçleri değişir. Farklı amaçlar doğrultusunda kullanılan ve çeşitli özelliklere sahip olan modeller içerisinden 1400 W taşlama makinesi gibi alternatifler yer alır.

Taşlama Makinesi Nasıl Seçilir?

Çok çeşitli Taşlama makinesi modelleri arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gereken bazı etkenler bulunur. Makinanın hangi amaçla ve hangi yüzeyde kullanılacağı seçim esnasında dikkat edilmesi gereken etkenlerin başında gelir. Bununla birlikte disk ölçüleri ve makinenin özellikleri de seçim sırasında önemli birer yardımcıdır.

Modeller arasında mini spiral makinesi gibi farklı seçenekler olduğu için değişen ihtiyaçları karşılayan bir seçim yapmak kolaylaşır. Bunun için seçim esnasında motor gücünü dikkate almak gerekir. Bir el taşlama makinesi, en az 750 Watt motor gücüne sahip olmalıdır. Bu gibi makinalar daha gündelik işler için, pratik bir kullanım sundukları için tercih edilirler. 1400 ya da 2200 Watt motor gücüne sahip beton taşlama makinesi modelleri ise zorlu işlemler için kullanırlar. Özellikle sert bir yüzeyde taşlama yapılacaksa motor gücünün en az 1000 Watt olması gerekir.

Taşlama makinesi zımpara aparatı gibi aksesuarlar ile makinanın ne kadar uyumlu olduğu da seçim esnasında dikkat edilmesi gereken bir diğer etkendir. Bunun haricinde makinanın devir ayarı, servis ağını geniş olması ve kullanım sırasında kolaylık sağlaması da seçim esnasında dikkat edilmesi gereken etkenler arasındadır.

Taşlama Makinesi Kullanımından Dikkat Edilmesi Gerekenler

Farklı sektörler için önemli bir gereklilik olarak değerlendirilen ve üretim sürecini daha pratik hale getiren taşlama makinesi kendine ait, karmaşık bir çalışma prensibine sahiptir. Bu sebeple taşlama makinesi kullanım esnasında çok dikkatli olmak gerekir. Taşlama makinasının ucunda bulunan disk hızlı bir devir ayırma sahip olduğu için bilinçsiz ve kontrolsüz şekilde kullanımı ciddi yaralanmalara yol açabilir.

Zemin düzeltme ve yüzey hazırlama gibi inşaat sektörleri ya da sanayi sektöründe gerçekleşen birçok işlem taşlama makinesi kullanılan alanlar arasındadır. Bu durum taşlama makinesi kullanımının çok yaygın olduğunu gösterir. Tüm bu etkenler sebebiyle taş motoru kullanımında alınacak önlemler hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir.

• Makineyi kullanmadan önce kılavuzunu mutlaka dikkatli bir şekilde okumalı ve belirtilen güvenlik talimatlarının tamamına uymalısınız.

Taşlama makinesi taş değişimi konusunda yeterince bilinçli davranmalısınız. Eğer yıpranma gözlemliyorsanız çalışmaya başlamadan önce taşı değiştirmelisiniz. Aksi takdirde hem çalışma zorlaşır hem de taş değişimi gerçekleşmediği için çeşitli tehlikeler ortaya çıkabilir.

• Taşlama makinesi kullanırken mutlaka uygun kıyafetler giymeli ve koruyucu ekipman kullanmalısınız. Eğer saçlarınız uzunsa toplamalı, taşlama makinesi kullanım esnasında zarara uğramanıza neden olacak geniş ve bol kıyafetlerden uzak durmalısınız. Gözlük, kulak koruyucu, eldiven ve maske gibi ekipmanlar kullanmayı unutmamalısınız.

• İşlem esnasında mini taşlama makinası kullanıyor olsanız bile ürünün pratik ve hafif olmasından etkilenmemeli, her zaman bilinçli ve kontrollü olmalısınız. Kullanmadan önce taşlama taşı ve taşlama makinesi aparatı gibi bütün aksesuarların doğru şekilde yerleştiğinden emin olmalısınız. Eğer makineden çatlak, kırık ve aşınma belirtisi görüyorsanız kullanmayı bırakmalısınız.

• Düzenli olarak taşlama makinesi tel fırçası kullanmalısınız.

Çalışma esnasında iş alanınızın düzenli olmasını sağlayarak, bu sebeple gelişebilecek problemleri ortadan kaldırmalısınız. Bununla birlikte güvenli çalışma pozisyonunda olduğunuza emin olmalısınız. Makine kullanırken dengeli ve rahat olmaya özen göstermelisiniz.

Taşlama makinesi fiyatları gibi çeşitli etkenlere dikkat ederek satın aldığınız bu ürünü yukarıda verilen önerileri dikkate alarak güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Eğer makine aşırı ısınıyorsa veya çalışma esnasında odak kaybı yaşıyorsanız çalışmaya ara vermeli, olası problemlerin önüne geçmek için her zaman kontrollü olmalısınız.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.